Gepubliceerd op 17 maart 2020

Beste patiënten/cliënten,

Het KNGF (beroepsvereniging voor fysiotherapeuten) heeft gisteren een uitspraak gedaan m.b.t. de rol van de fysiotherapeut tijdens de coronacrisis op dit moment. Hier is de volgende aanbeveling uit gekomen:

"Het KNGF heeft naar aanleiding van signalen die we vanuit onze achterban ontvingen, ingebracht dat huisartsen een dringend beroep blijven doen op de inzet van fysiotherapeuten. Ons wordt gevraagd om noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren. Om schouder aan schouder met huisartsen en medici te staan. Als primair aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden. Denk aan bijvoorbeeld valtrauma’s van ouderen, het op de been houden van cruciale beroepsgroepen, fundamentele klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven om ziekenhuizen te ontlasten."

Als praktijk geven wij gehoor aan deze aanbeveling. Dit houdt in dat onze fysiotherapeuten zich uitsluitend richten op acute fysiotherapeutische zorg. Ook de zorg om huisartsen en ziekenhuizen te ontlasten wordt door ons verricht. De noodzaak van zorg wordt in overleg met u bepaald.

Wij rekenen op uw begrip,

Fysiotherapie Dukenburg