Werkwijze van de fysiotherapeut

Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie waarmee klachten kunnen worden behandeld. Zo kan de behandeling bestaan uit oefentherapie om meer kracht, stabiliteit of lenigheid te verkrijgen of worden manuele technieken gebruikt om pijnklachten te verminderen. 

Fysiotherapie is vrij toegankelijk, dat wil zeggen dat een verwijzing van de huisarts of specialist niet noodzakelijk is. Door middel van een screening zal de fysiotherapeut beoordelen of uw klachten een indicatie zijn voor onderzoek en behandeling.

Vergoeding

  • Vergoeding van fysiotherapie komt uit de aanvullende verzekering mits de aandoening waar u voor komt niet op de lijst van chronische aandoeningen staat.
  • Indien uw aandoening wel op de lijst van chronische indicaties staat dan zullen de eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Mocht u geen aanvullende verzekering hebben dan dient u de eerste 20 behandeling zelf te betalen. Vanaf de 21 e behandeling worden de behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.
  • Indien u niet aanvullend verzekerd bent, dient u de behandeling in de praktijk te betalen (pinautomaat is aanwezig).

Meer weten of interesse in een fysiotherapie behandeling?

Neem contact op