Werkwijze van de haptonomisch counselor

Haptonomie gaat over voelen, het toestaan van emoties en lichamelijke reacties. Je lichaam reageert op aanraken en op aanwezigheid van een ander. Iedereen voelt op zijn eigen manier, alleen ben je je er soms niet zo bewust van hoe dat eigenlijk allemaal werkt en wat het met je doet.
In de loop van je leven ontwikkel je je eigen wijze om te voelen of je onderdrukt juist het voelen, niet willen of kunnen voelen.
In allerlei omstandigheden ben je in staat het gevoel uit te schakelen en meer rationeel te handelen. Dit kan op dat moment zinvol zijn. Op termijn, wanneer op deze manier vooral naar het verstand en weinig naar het gevoel wordt geluisterd, kunnen allerlei psychische of lichamelijke klachten ontstaan.
Tijdens de fysiotherapeutische begeleiding proberen we samen te ontdekken via het voelen, wat de oorzaak van het probleem is en wat het herstel van lichamelijke klachten mogelijk belemmert.

Vergoeding

Haptonomie wordt ingezet als onderdeel van een fysiotherapiebehandeling en daarmee vergoedt via de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed, is afhankelijk van uw polisvoorwaarden (aanvullende verzekering). U kunt bij ons terecht met en zonder verwijzing.
Indien er sprake is van een chronische indicatie, is altijd een verwijzing nodig.


​Meer weten of interesse in een haptonomie behandeling?

Neem contact op

Onze therapeuten gespecialiseerd in Haptonomisch Counselor