Behandeling

Wanneer tijdens de sportspecifieke lenigheidstest blijkt dat de aangedane zijde minder beweeglijk is, gaat dit in veel gevallen gepaard met 'verklevingen' van het bindweefsel in de liesregio. In dit geval is er een behandeltechniek die op korte termijn zeer effectief is als het gaat om pijnvermindering en verbetering in lenigheid. Deze techniek is door Jan Kleinpenning ontwikkeld. Zie onderstaande video:

Revalidatie

Om weer optimaal terug te keren in de sport en om herhaling van een blessure te voorkomen zal de behandeling in vele gevallen ook aangevuld worden met specifieke oefeningen. Deze oefeningen zullen gebasseerd zijn op de laatste ontwikkelingen op het gebied van lies- en heuprevalidatie. 

Compressiebroeken

De laatste jaren wint het gebruik van compressiebroeken voor lies- en hamstringklachten aan populariteit bij voetballers. De ervaring van voetballers is vaak positief, als het gaat om het gebruik van compressiebroeken. Echter is er nu ook een studie gedaan die verschillende compressiebroeken heeft vergeleken en het effect ervan om dit positieve effect te bevestigen. Zie onderstaande publicatie. 

 

Publicaties:

Onze therapeuten gespecialiseerd in Behandeling bij liesklachten?

Dr. Rob Langhout

  • fysiotherapie
  • master manueeltherapie
  • specialist wervelkolom en heup/lies
  • docent opleiding manuele therapie (SOMT)
  • onderzoeker